woensdag 23 mei 2012

Gezondheid onderweg


Naast de gebruikelijke zorgen over de veiligheid en het onderhoud van de motoren, komen we ook nog eens in aanraking met extreme (klimaats)omstandigheden. Warm, druk, hoogte, minder goede hygi├źne. Als leefstijlcoach, met expertise in voeding (orthomoleculair) en beweging (sportfysiotherapie) natuurlijk een uitdaging. Als je er goed naar kijkt, gaan we topsport bedrijven. Alles bij elkaar opgeteld, leveren we dagelijks een behoorlijke inspanning. Op de motor in de hitte in de drukte in de Himalaya etc. Belangrijk is dan de vochthuishouding. Bij een gemiddelde wintersportvakantie weet je, dat je al meer moet drinken dan normaal. Nu dus echt extreem veel. Een grote denkfout van velen is, dat er alleen aan water gedacht wordt. Er wordt voorbij gegaan aan de hoeveelheid aan vitamines en mineralen die je kwijt raakt door transpiratie en inspanning. Ook verbrand je aardig wat calorie├źn.
Om onze conditie/gezondheid een beetje op peil te houden, gaan we dus gebruik maken van een aantal voedingsupplementen. Een mineralencomplex (Mega Minerals), Vitaminecomplex (multi) en we gaan proberen om onze darmen zo veel mogelijk optimaal te houden met pro-biotica, zodat we minder snel last krijgen van de beruchte darmproblemen.... . Natuurlijk zullen we niet altijd even evenwichtig kunnen eten, dus hebben we eiwitpoeder bij ons. Verder nog knoflookpillen tegen de hoogte ziekte. (er wordt belachelijk veel knoflook gegeten daar op die berg). Via mijn leverancier: Varuvo/ Holland Pharma hebben we het een en ander gesponsord gekregen. Top toch!
Voor noodgevallen gaat er een reisapotheek mee met, naast de gebruikelijke pleisters, ORS, (recepten voor) antibiotica, injectienaalden en een hechtsetje (we mogen nog even oefenen). Toch wel fijn zo'n roeiteam met een aantal artsen! (dank Geraline).
En nu alleen maar hopen, dat we alles wel voor niets mee hebben genomen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten